söndag 8 augusti 2010

Äppelpaj och mat

Jag och Viktoria var över till Robin och Teresia, där fick vi äppelpaj, som dem gjorde, det var riktigt gott, tack Robin och Teresia. Det var riktigt gott, dem får gärna göra det mer gånger :P. Ska anställa dem för det :D

En recept från nätet, med havregryn (de hade dem med, men denna är inte deras recept)

Ingredienser (4 portioner)

* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppelskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång
Cirka 25 minuter.
Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.


Jag tycker personligen att vaniljsås är godast till äppelpaj, men vaniljglass är också riktigt gott till det.


Hemma sen blev det oxpytt, dock inte egengjord. Felix är denna, men den är också god.
Men det är inte svårt att göra egen, bara att köpa potatis, purju- och rödlök, gullök kan man också ha, du väljer själv. Sen bacon, oxfilé eller vad du nu vill ha i köttvägen (båda kan också gå bra ihop) Oxfilén bör man förbereda innan. Du kan välja allt möjligt till en pyttipanna, meningen med den är att du ska tärna och blanda, du kan alltså göra precis hur du vill. Dela gärna med er om ni får en lyckad blandning.

Göttans..

Det var mitt lilla mattips. Så fick ni även en recept som jag tror kan vara riktigt gott.


Inga kommentarer:

Få mera läsare